Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 80
април 2015

Тиквички и аспержи

Рецепти с агнешко, Десерти с ягоди

Снимка за списание

Колкото и да ни се иска в един брой на МЕНЮ да обхванем цялото разнообразие от пролетни продукти, които обсипват сергии и трапези, знаем, че няма как да стане. Но в брой 80 все пак се опитваме. Затова в него ще намерите както рецепти за вкусни ястия с деликатесните аспержи, така и апетитни предложения със скромните тиквички. Месото е агнешко, а десертите са с ягоди. Има и свежи сезонни идеи за паста и за пълнени хлябове.

 

 

 

С помощта на Боб от Амстердам любопитно ще погледнем към простите и силни вкусове на холандската кухня, а Магда Генова ще възвести завръщането на добрия хляб на масата. Две от рубриките ни пък са посетени на качествено произведени растителни масла - тези на българската фирма "Балчо", както и критските зехтини, които се произвеждат още от времето на една от първите европейски цивилизации. 

 

Рецептите в брой 80:

Постни ястия
Сурова салата от тиквички
Картофено пюре с червено зеле

Ястия без месо
Чипс от тиквички на фурна с айоли
Таралеж
Лимонови спагети с аспержи и грах
Пълнени конкильони със спанак

Ястия с риба
Аспержи, скариди и кафяв ориз в азиатски стил
Сьомга с аспержи, крем-сирене и пресни картофи
Паста с пушена сьомга и грахово песто

Ястия с месо
Пълнени тиквички с агнешко в доматен сос
Пита с агнешко месо и сирене
Агнешко шкембе в масло
Агнешки дроб с картофи и пресен лук на фурна
Грахова супа с джолан
Холандски пържени кюфтета
Холандски крокети с говеждо
Пролетно агнешко

Десерти

Пържени филии с топъл ябълков сос
Маргарита в ягоди
Лесен лимонов чийзкейк с ягоди
Овесен ягодов сладкиш
Ягодова лимонада
Ягодова шарлота с бял шоколад
Чийзкейк

 

И още:

Време за тиквички

Вещи в занаята
Работа с аспержи и тиквички

Сезони
Теория и практика на аспержите

Модерни традиции
Пълнени хлябове

Българска кухня
Агнешки дреболии

Бързи рецепти
Пролетни пасти за 0 време

Световно меню с приятели 
Боб от Амстердам, вкусове от Холандия

Неустоимо
Ягоди без граници

Меню навън
"Таланти" готвят за вас

За храната отговорно 
Балчо - и олиото може да бъде призвание

В близък план
Зехтин от древния Крит

Тенденции
Голямото завръщане на хляба