рецепта
Салата от аспержи, зелен фасул и моцарела
от The AWW
Салати от зеленчуци
Българска
Рецептата "Салата от аспержи, зелен фасул и моцарела" беше добавена на
Продукти
Аспержи | 150 г (6-8 броя) |
зелен фасул | 150 г пресен (цилиндричен) |
червен лук | 1/2 глава |
коктейлни домати | 15 броя |
Моцарела | 100 г |
бял винен оцет | 1 с.л. |
зехтин | 3 с.л. |
2 с.л. печени на сух тиган кедрови ядки | |
пресен босилек | |
сол | |
смлян черен пипер |
Приготвяне
• Аспержите се почистват, като дебелите краища се отрязват.
• Нарязват се на парчета с дължина 4-5 см.
• Фасулът и аспержите се бланшират в кипяща подсолена вода 5 минути.
• След което се отцеждат и се измиват с ледена вода.
• Лукът се обелва и се нарязва на филийки.
• Моцарелата се нарязва на кубчета (най-добре да се използва на топчета).
• Оцетът се смесва със солта, смления черен пипер и лука.
• Бавно се прибавя зехтинът и се разбърква добре.
• В чиния се поставят отцедените аспержи и фасулът, нарязаните на половинки домати.
• Отгоре се поръсва със зехтиновия дресинг.
• Поръсва се с моцарелата, кедровите ядки и накъсания босилек.
• Салатата от аспержи, зелен фасул и моцарела се поднася веднага.
Етикети: салата , аспержи , Моцарела , зелен фасул , коктейлни домати