рецепта

Салата от аспержи, зелен фасул и моцарела

Салата от аспержи, зелен фасул и моцарела

5 5 2

Салати от зеленчуци

Българска

Рецептата "Салата от аспержи, зелен фасул и моцарела" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

Аспержи 150 г (6-8 броя)
зелен фасул 150 г пресен (цилиндричен)
червен лук 1/2 глава
коктейлни домати 15 броя
Моцарела 100 г
бял винен оцет 1 с.л.
зехтин 3 с.л.
2 с.л. печени на сух тиган кедрови ядки
пресен босилек
сол
смлян черен пипер

• Аспержите се почистват, като дебелите краища се отрязват.

• Нарязват се на парчета с дължина 4-5 см.

• Фасулът и аспержите се бланшират в кипяща подсолена вода 5 минути.

• След което се отцеждат и се измиват с ледена вода.

• Лукът се обелва и се нарязва на филийки.

• Моцарелата се нарязва на кубчета (най-добре да се използва на топчета).

• Оцетът се смесва със солта, смления черен пипер и лука.

• Бавно се прибавя зехтинът и се разбърква добре.

• В чиния се поставят отцедените аспержи и фасулът, нарязаните на половинки домати.

• Отгоре се поръсва със зехтиновия дресинг.

• Поръсва се с моцарелата, кедровите ядки и накъсания босилек.

• Салатата от аспержи, зелен фасул и моцарела се поднася веднага.