рецепта

Салата с аспержи, зелен фасул и козе сирене

Салата с аспержи, зелен фасул и козе сирене

5 5 1

Салати от зеленчуци

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 10 мин.

Порции: 4

Българска

Рецептата "Салата с аспержи, зелен фасул и козе сирене" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

Аспержи 113 г
Фасул 113 г зелен
Чесън 1 скилидка
Салата 1/2 маруля или
кедрови ядки 1/4 ч. ч. шам-фъстък или
козе сирене 1/3 ч. ч. краве или
винен оцет 2 ч.л.
зехтин 2 ч.л.
сол и смлян черен пипер

• Аспержите се почистват, като дебелите краища се отрязват.

• Аспержите и фасулът се нарязват на парчета с дължина 4-5 см.

• Бланшират се в кипяща подсолена вода 5 минути.

• Отцеждат се и се охлаждат.

• Купа за салата се натрива със скилидката чесън.

• Поставят се охладените аспержи и фасул и нарязаното на кубчета сирене.

• Добавя се измитата, подсушена и нарязана на ивички маруля.

• Салатата с аспержи, зелен фасул и козе сирене се поръсва с оцет, зехтин, сол и черен пипер.

• Разбърква се и се поръсва с кедрови ядки, запечени на сух тиган предварително.

• Салатата с аспержи, зелен фасул и козе сирене се поднася веднага.