рецепта
Салата с аспержи, зелен фасул и козе сирене
Гответе с мен
Салати от зеленчуци
Подготовка: 10 мин.
Готвене: 10 мин.
Порции: 4
Българска
Рецептата "Салата с аспержи, зелен фасул и козе сирене" беше добавена на
Продукти
Аспержи | 113 г |
Фасул | 113 г зелен |
Чесън | 1 скилидка |
Салата | 1/2 маруля или |
кедрови ядки | 1/4 ч. ч. шам-фъстък или |
козе сирене | 1/3 ч. ч. краве или |
винен оцет | 2 ч.л. |
зехтин | 2 ч.л. |
сол и смлян черен пипер |
Приготвяне
• Аспержите се почистват, като дебелите краища се отрязват.
• Аспержите и фасулът се нарязват на парчета с дължина 4-5 см.
• Бланшират се в кипяща подсолена вода 5 минути.
• Отцеждат се и се охлаждат.
• Купа за салата се натрива със скилидката чесън.
• Поставят се охладените аспержи и фасул и нарязаното на кубчета сирене.
• Добавя се измитата, подсушена и нарязана на ивички маруля.
• Салатата с аспержи, зелен фасул и козе сирене се поръсва с оцет, зехтин, сол и черен пипер.
• Разбърква се и се поръсва с кедрови ядки, запечени на сух тиган предварително.
• Салатата с аспержи, зелен фасул и козе сирене се поднася веднага.
Етикети: салата , зелен фасул , аспержи , козе сирене